top of page

Bij het ontwerpen van het logo van de STEMbende heb ik vooral stilgestaan bij wat ze willen uitdragen en betekenen: STEM kenbaar maken onder een grote doelgroep, mensen bij elkaar brengen om erover te praten, enthousiasme opwekken... een toffe bende onder elkaar. Dus leuk om aan deel te nemen.

 

Dat geheel heb ik proberen te vangen in een duidelijk aanspreekbaar beeld. De tekst - en  denkballonnen spreken volgens mij voor zich. De bedoeling is dat de bendeleden samen denken, babbelen en ook dromen over technisch/wetenschappelijke projecten. Samen dus niet netjes wachten tot de andere is uitgepraat, maar lekker aanvullen, versterken en verbreden, zoals een team. Daarom dat de wolkjes in een kluwen staan en niet netjes op een rij. 

 

Er is gebruik gemaakt van een vlotte tekenstijl. Niet enkel omdat het leuk is om naar te kijken, maar ook omdat de STEMbende ook een vlotte bende is. Die je op diezelfde manier wilt laten kennismaken met STEM.

De kleuren en het lettertype verwijzen naar WICO, STEMbende is hier een onderdeel van. De huisstijl van WICO is als fundament genomen om dit logo op te bouwen. 

Zeg dus nooit ... maak eens snel een logo;)

Het logo

Label_STEM-academie_RGB_edited.png
bottom of page