top of page
Klaslokaal op basisschool

Basisonderwijs

Home: Welkom

Concept

De STEMbende opent voor technologisch talent de deur naar een toekomst. 

Het laat leerlingen van de lagere school kennismaken met techniek. Op die manier kiezen kinderen in het middelbaar uit interesse voor een richting met een technisch karakter.

Door leerlingen reeds vanaf de lagere school te laten kennismaken met de wondere wereld van techniek en de mogelijkheden van een studiekeuze in een technologische – wetenschappelijke richting, kunnen zij de keuze bewust maken. 

De leerlingen van de eerste en de tweede graad van het basis onderwijs maken eenvoudige werkstukjes in verschillende materialen en verschillende technische toepassingen om hun technisch talent te ontdekken. Dit doen ze in de eigen school, met de hulp van vrijwilligers, materiaal en didactische hulpmiddelen die wij hen ter beschikking stellen. Ofwel komen ze naar de WICO Juniorcampus, waar ze begeleid worden door onze leerkrachten en vrijwilligers.

De leerlingen van het zesde leerjaar laten we kennismaken met cybernetica. Dit om aan te tonen dat techniek niet alleen schuilgaat achter praktische werkstukken. De leerlingen moeten proefondervindelijk de sturing van een kleine computer zien te achterhalen. Werk voor echte bollebozen dus. Technische talent en oog voor techniek worden hier aangescherpt. Deze uitdaging doet vele oogjes blinken om nog meer van dit te mogen ontdekken.

Daarnaast ondersteunen wij ook lagere scholen bij de uitwerking van hun techniek-component van het vak Wereldoriëntatie. Onze school geeft hen een opleiding, met als doel hen meer zelfzeker te maken.

Tenslotte willen we de ouders aantonen dat er toekomst zit in een opleiding, vanaf de start van het secundair onderwijs, die technologische kennis ontwikkelt.


 

Historie van het project

Hieronder kunnen jullie de evolutie van ons project terugvinden.

T4T (20xx - 2021)

T4T in het basisonderwijs

- Projecten voor het 1ste tot het 5de leerjaar in de eigen school

- Project voor het 6de leerjaar in onze school

Nascholing leerkrachten Basisonderwijs

- Nascholingsavond

- Nascholing op aanvraag

- Nascholing op maat

T4T.png

Neem contact op

Indien u meer informatie wenst neem dan gerust contact met ons op. Onderstaand kan u de nodige gegevens terugvinden.

WICO Campus TIO
Dorpsstraat 91, Pelt 3900

WICO Juniorcampus
Stationsstraat 25, 3910 Pelt

  • Facebook
  • Instagram

Bedankt voor de inzending!

Label_STEM-academie_RGB_edited.png
bottom of page