top of page
Succesvolle tieners

Aanbod Basisonderwijs

1e leerjaar: nageloefening

Deze oefening is speciaal uitgewerkt voor het eerste leerjaar. Hierbij worden een beperkt aantal basistechnieken aangeleerd.

Verder zal men zich in de horizontale verbreding zeer beperkt focussen op materialen en gereedschappen.

 

De praktische uitwerking van deze oefening zal plaatsvinden in de lagere school en zal ongeveer 120 minuten in beslag nemen.

De gereedschappen worden gratis in bruikleen gegeven.

Nageloefening.png

3e leerjaar: zaklamp

Deze oefening is speciaal uitgewerkt voor het derde leerjaar. Hierbij worden een aantal basistechnieken aangeleerd. Er wordt een eenvoudige elektrische kringloop gebouwd.

 

Verder zal men zich in de horizontale verbreding beperkt focussen op materialen en gereedschappen. De leerlingen gaan voor deze oefening gebruik maken van instructievideo's.

 

De praktische uitwerking van deze oefening zal plaatsvinden in de lagere school en zal ongeveer 180 minuten in beslag nemen.

 

De gereedschappen worden gratis in bruikleen gegeven.

 

Zaklamp.PNG

5e leerjaar: sfeerlicht

Het project voor het 5de leerjaar is een sfeerlicht.

 

Het omvat zowel 'begrijpen', 'duiden' als 'hanteren' Bij deze oefening gaan de leerlingen met behulp van een stappenplan een elektrische kringloop uitwerken.

Voor de concrete uitwerking van het sfeerlicht bieden wij de nodige begeleiding aan. Dit kan gebeuren door technische leerkrachten en vrijwilligers.

 

Voor de uitvoeringsfase onder begeleiding moet je ongeveer 120 minuten uittrekken.

IMG-20221129-WA0002.jpg

2e leerjaar: kaarsenhouder

Deze oefening is speciaal uitgewerkt voor het tweede leerjaar. Hierbij worden een aantal basistechnieken aangeleerd.

 

Verder zal men zich in de horizontale verbreding beperkt focussen op materialen en gereedschappen. Ook zullen de leerlingen de eerst stapjes zetten in het lezen en gebruiken van een stappenplan.

 

De praktische uitwerking van deze oefening zal plaatsvinden in de lagere school en zal ongeveer 120 minuten in beslag nemen.

 

De gereedschappen worden gratis in bruikleen gegeven.

Kaarsenhouder.PNG

4e leerjaar: leeslamp

Tijdens deze sessie +/- 120 minuten zullen de leerlingen samen met begeleiders van de STEMbende een leeslampje maken.

We voorzien niet alleen de begeleiding, maar ook de nodige gereedschappen en materialen die nodig zijn om deze oefening te maken.

IMG-20221201-WA0010_edited.png

6e leerjaar: cybernetica

Voor het project van het 6e leerjaar zullen de leerlingen proefondervindelijk de sturing van een kleine computer zien te achterhalen.

De leerlingen gaan tijdens deze sessie kennismaken met de term "programmeren". Om dit tot een goed einde te brengen maken de leerlingen gebruik van een stappenplan.

Er zal steeds ondersteunend personeel van de STEMbende aanwezig zijn om de deelnemers te helpen tijdens hun proces.

De praktische uitwerking van deze oefening zal plaatsvinden op de WICO Juniorcampus en zal ongeveer 120 minuten in beslag nemen.

86e5da4fed89ce6729b522e6e8a8f12c88a2d7f1-790x635_edited.png
Label_STEM-academie_RGB_edited.png
bottom of page